Sejem dobre letine

Pomurski sejem Gornja Radgona je kljub krizi zadovoljen s poslovanjem in izkupičkom od organizacije treh sejmov v lanskem letu, ki se jih je udeležilo 2280 razstavljalcev iz 30 držav in jih obiskalo čez 164 tisoč obiskovalcev. Prvi letošnji gradbeni sejem Megra bo potekal od 23. do 27. marca.

Gornjeradgonsko sejmišče je danes gostilo novinarje iz severovzhodne Slovenije na ponovoletni novinarski konferenci, na kateri je direktor Pomurskega sejma Janez Erjavec predstavil rezultate minulega leta in načrtovano sejemsko dogajanje v letu 2010. Čeprav je večina podjetnikov skeptičnih glede poslovanja v tem kriznem letu, pa gornjeradgonski sejmarji samozavestno pričakujejo vse nove izzive in se veselijo  poslovnega sodelovanja. Kljub krizi ocenjujejo minulo leto kot uspešno, čeprav je res, da so morali prestaviti sejem Sobra. Tako so lani
uspešno organizirali spomladanska sejme Megra in Lov ter poletni sejem Agra. Izvedli  so sedem različnih ocenjevanj, na katerih so ocenjevali izdelke iz 403 podjetij, na največjem Odprtem državnem ocenjevanju vin pa je sodelovalo kar 263 pridelovalcev. Pomurski sejem je tudi nosilec projekta Vinska kraljica Slovenije, sodelovali so na sejmih GAST in SASO v Splitu, že petnajstič pa so skupaj z mestom Bad Radkersburg organizirali likovno kolonijo Vinogradi obeh bregov Mure. Karolina Kobal bo predala krono novi vinski kraljici 14. januarja 2010.
Prvi letošnji sejem bo 23. mednarodni sejem gradbeništva in gradbenih materialov Megra od 23. do 27 marca 2010, katerega vsebina bo namenjena umni rabi energije, naravni gradnji, energetsko varčni hišam in trgu nepremičnin. Potekalo bo pod geslom Trajnostno perspektiven.

Sicer pa bodo letos organizirali še 48. kmetijsko-živilski sejem Agra, istočasno, torej od 21. do 26. avgusta, pa bo organiziran tudi sejem Inpak.
Od 23. do 25. septembra  načrtujejo 5. mednarodni sejem obrambe , varovanja, zaščite in reševanja z imenom Sobra.